Drie soorten gedrag van mannen na een date

Na afloop van een succesvolle (!) date – en dan met name na afloop van de eerste date – is er altijd het spelletje van wie het eerste iets toegeeft en wie het eerste initiatief toont voor een vervolg. Voor zover ik heb ervaren, heb gehoord van mijn vrienden en heb gelezen, doet de man bijna altijd in het gedrag achteraf iets verkeerd. Ik denk dat ik inmiddels snap hoe dat komt. (Voor de simpelheid ga ik uit van een man-vrouw relatie waarin de man het initiatief toont.)

Als eerste is er het type gedrag waarbij een man té weinig van zich laat horen, té weinig toegeeft en té weinig initiatief toont. Volgens mij wordt daar elke vrouw onzeker van, want dan gaan ze twijfelen aan of ze alle signalen wel goed hebben opgepikt. En meestal bedenken ze zich dat ze niet alle signalen goed hebben opgepikt, want als ze dat wel hadden gedaan, waarom heeft hij dan nog niets voorgesteld? En dan gaan ze zichzelf maar ompraten dat hij eigenlijk niet zo leuk is als hij lijkt en dat de date eigenlijk niet zo leuk was als hij was, zodat ze van hem af zijn. (Dit is een hele grote veronderstelling en zal zeker niet altijd zo zijn, maar zoiets doe je al snel als je onzeker wordt dus het zal wel vaak voorkomen.)

Als tweede is er het type man die juist overdrijft in het van zich laten horen en in het initiatief tonen. En dan denkt een vrouw al snel dat de man wanhopig is en als een man wanhopig is, rent elke vrouw weg.

Het enige goede type is de man die zich précies op de juiste manier gedraagt. Hij moet précies op het juiste moment initiatief tonen. Hij moet totaal niet wanhopig lijken en ook totaal niet te weinig laten merken dat het toch wel heel leuk was. Met andere woorden: hij moet zich perfect gedragen.

Volgens mij is dat veel te veel gevraagd van een man. Sowieso is wanhopig zo’n woord dat er eigenlijk verder niet toe doet, want waarom zou je iemand afwijzen omdat hij jou té graag nog een keer wil zien? Als jij het leuk met hem had, maakt dat volgens mij niet uit. Maar ja, als iemand wanhopig is, dan moet dat wel een heel slecht teken zijn! Daarom stel ik voor om niet meer het woord wanhopig te gebruiken in deze context, maar er enthousiast van te maken. Dat klinkt veel positiever en dekt de lading ook beter, want het is toch niet wanhopig om na een leuke date snel iets van je te laten horen? Dat betekent gewoon dat je enthousiast bent!

In ieder geval, terug naar die perfecte man. Dat is volgens mij gewoon teveel gevraagd van een man. Mannen zijn nou eenmaal niet perfect, vrouwen ook niet trouwens. En is het niet veel beter dat iemand té enthousiast is dan dat iemand niet enthousiast genoeg is? Dus ga voor die man die lekker enthousiast is, dan hoef je in ieder geval niet door te zoeken naar een man die niet enthousiast genoeg is waardoor je drie weken lang super onzeker bent.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Psychologie met de tag . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Drie soorten gedrag van mannen na een date

 1. Esra zegt:

  Nou, toevallig ken ik iemand die het wel precies goed deed 🙂

 2. Daan zegt:

  Het beste is natuurlijk om de volgende ochtend, wanneer zij onder de douche staat, snel in je kleren te schieten en er vandoor te gaan, met hooguit een afscheidsbriefje:

  Dear [Resident],
  The time we spent together, however long it was, meant the world to me. I would love to see you again, but unfortunately I cannot. You see, I… am a ghost. I can only materialize once every decade, on the anniversary of my death. I chose to spend my one day among the living with you, sweet Resident. Perhaps we will meet again in another decade, provided you keep your figure. Until then, all my love from the beyond. Barney.

  Legendary.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *