Ik blog nu écht voor mijzelf

Precies drie jaar geleden kwam mijn eerste blog online. Toen ik begon, kende ik eigenlijk geen enkele andere blog. Ik deed letterlijk maar wat. Ik hield mij aan een strict regime van elke drie dagen een blog online hebben. Tegen kerst was ik daar al vanaf gestapt want ik had het té druk met school, maar een paar maanden later begon ik er weer mee. En dat heb ik lang volgehouden, af en toe een dagje niet, maar dat was echt zelden.

Vanaf juni vorig jaar wilde ik niet elke drie dagen een blog online hebben, maar elke twee dagen. En dat heb ik ook een hele tijd volgehouden, totdat ik besloot om één maand weer terug te schakelen naar elke drie dagen. Pas in die maand besefte ik dat ik echt eens voor mijzelf moest gaan bloggen, wat ik toen dus ook deed. Elke drie dagen was precies goed voor mij op dat moment. Daarna werd het weer elke twee dagen en in augustus wilde ik elke dag een blog online hebben vanwege doel nummer 21. Hoewel het die maand echt niet altijd van harte ging, was er toen iets belangrijkers dan écht voor mijzelf bloggen.

Vóór de maand dat ik minder blogde, zei ik altijd wel dat ik alleen voor mijzelf blogde, maar als puntje bij paaltje kwam voelde ik toch een druk om maar een blog online te krijgen. Sinds de maand dat ik minder blogde, voel ik die druk niet meer. Als ik om 11 uur ‘s avonds nog geen onderwerp heb bedacht, boeit het me niet en ga ik een boek lezen. Als ik om 5 uur ‘s middags nog geen onderwerp heb bedacht, ga ik niet geconcentreerd zoeken naar een onderwerp. Vroeger deed ik dat wel, maar nu niet meer.

Buiten dat ik geen druk meer voel om per se nog een onderwerp te bedenken en daar een blog over te schrijven, houd ik mij ook niet meer aan mijn eigen twee zelfbedachte blogregels. Nummer 1 luidde: minimaal 4 blogs tussen 2 blogs van dezelfde categorie (dus blog 1, 6, 11, …). Nummer 2 luidde: niet teveel over sport bloggen want dat interesseert de meeste mensen minder.

Misschien heeft het wel 2,5 jaar geduurd, maar uiteindelijk is het me wel gelukt: écht voor mijzelf bloggen. En daarom deed ik vorige week geen moeite toen ik bij mijn ouders was en geen zin had om te bloggen terwijl het eigenlijk ‘moest’. En daarom deed ik geen moeite toen ik iets-later-vorige week geen internet had. Dus vanaf nu is die twee dagen een leuke termijn om mezelf in een ritme te houden, maar meer dan dat is het niet. En misschien zijn de komende 10 blogs wel over sport. Wie weet.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Blog. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Ik blog nu écht voor mijzelf

  1. Daan zegt:

    Mooi man. Zulke regels heb ik nooit gehad. Ik probeer elke week minimaal 2 blogs online te gooien. Lukt het niet, geen ramp. Lukt het wel -ook prima. ‘t Is niet alsof er een deadline aan vast zit of zo! 🙂

  2. Renze zegt:

    Bedankt allemaal 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *