Mijn herinneringen zijn gekoppeld

Als ik ‘soepstengels’ zie, denk ik aan ‘stoeptegels’, omdat ik ooit met iemand herhaaldelijk in een deuk heb gelegen doordat ik ze één keer per ongeluk ‘stoeptegels’ noemde en ze daarna expres zo ging noemen. Als ik in Rotterdam bij Sorbonne (uitgaansgelegenheid) ben, denk ik aan een bepaald forum omdat ik daar ooit een meeting heb gehad met dat forum. Als ik op de Erasmusbrug ben, denk ik aan de keer dat ik daar met oud en nieuw was.

Plekken waar ik veel ben geweest zitten vol met dit soort herinneringen. Dingen die ik veel gebruik zitten ook vol met dit soort herinneringen. Als ik door het centrum van Rotterdam loop, denk ik elke paar minuten wel terug aan die ene keer toen er zus of zo gebeurde, precies op de plek waar ik op dat moment ben. Als ik door het dorp waar ik 22 jaar gewoond heb fiets of loop, is het van hetzelfde.

Ik vraag mij al een tijdje af of andere mensen dat op dezelfde manier ervaren. Iedereen zal het wel in zekere mate hebben, maar ik vind dat het bij mij echt heel veel is. Het probleem van veel herinnerd worden aan bepaalde dingen is dat je meer in het verleden leeft en minder in het nu. Ik ben meer van het nu. Leuke dingen zijn leuk geweest, maar nú zijn ze voorbij. Ik hoef ook echt niet elke keer dat ik dezelfde vriendengroep zie herinneringen boven te halen van die ene leuke vakantie.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Mijn herinneringen zijn gekoppeld

  1. Lauradenkt zegt:

    Ik heb dat wel eens, maar ik denk niet zo vaak als jij.

  2. Hm, wel tikkeltje herkenbaar en ik word er soms een beetje weemoedig van, omdat ik juist wel wat meer in het verleden leef (denk ik). Heb jij dat ook met geuren – dat die je heel sterk terug kunnen brengen naar een bepaalde gebeurtenis?

    • Renze zegt:

      Ja, met geuren ook. En ook met bepaalde soorten gevoel (tinteling op bepaalde plekken of echt een emotioneel gevoel).

  3. Ik heb dat ook wel! Maar ik denk niet zo vaak als jij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *