Mijn tandarts

Dat het minder bloggen niet aan het bedenken van onderwerpen ligt, gaat deze blog laten zien. Ik ben namelijk een maand geleden ongeveer bij de tandarts geweest en eigenlijk wilde ik toen deze blog al schrijven. Ik wilde beginnen met: “Als jullie deze blog lezen direct nadat hij gepubliceerd is, ben ik bij de tandarts”. Dat kan ik nu niet meer doen, want ik kan helaas geen maand terug in de tijd reizen. Maar toch wil ik jullie deze blog niet onthouden.

Het zit namelijk zo. Mijn tandarts zit in Amsterdam. Lang geleden waren mijn ouders bij deze tandarts terechtgekomen toen hij net begonnen was. Mijn ouders woonden toen nog in Amsterdam. Ze zijn daarna verhuisd naar een stuk van Amsterdam vandaan, maar hielden de tandarts. En daarna verhuisden ze nog verder. De tandarts is heel erg goed en mijn ouders denken dat het lastig is om een andere goede tandarts te vinden. Dus zijn ze nog steeds niet veranderd. Ik heb daar geen idee van, maar het zal wel zo zijn.

Als je tandarts in Amsterdam zit en je woont vlakbij Rotterdam, ben je een tijdje onderweg. Als je op school zit, mag je een paar uur eerder van school. En dat vond ik altijd helemaal geweldig. Lekker in de auto zitten, beetje om mij heen kijken, naar de files kijken en school missen. Jippie! Jullie snappen dat het mij destijds nog niet zoveel uitmaakte hoeveel ik op school leerde. Ook op de middelbare school dacht ik nog zo. Gelukkig maakt één keer een les van een vak missen eigenlijk niet zoveel uit, behalve als je écht moeite hebt met het vak, en dat heb ik nooit met een vak gehad (wat niet wil zeggen dat ik altijd voldoendes haalde).

Toen ik naar de universiteit ging, vond ik het nog steeds niet erg om één á twee keer per jaar in Amsterdam te komen. Je komt nog eens ergens. Misschien is mijn droomvrouw wel in Amsterdam te vinden en ja, dan moet ik daar toch een keer komen. Alleen als je op de universiteit zit en je hebt niet al te veel colleges, plan je toch alles eromheen. Dus voor het missen van een paar uur school doe ik het niet meer.

Vervolgens verhuisde ik naar Arnhem en later Nijmegen. De reistijd is grofweg nog even lang waardoor ik nog niet geneigd ben om te veranderen. Voor die 4 uur reistijd per jaar is veranderen mij teveel moeite. Als het reizen nou geld kostte… dan zou ik wel veranderen. Maar voor nu financiert de overheid mij nog.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *