Wat ik vond van 101 doelen in 1001 dagen

Ik vind 1001 dagen bij nader inzien eigenlijk té lang, je hebt daardoor zóveel tijd dat je na een paar maanden zoiets hebt van: “het komt wel”. En dan komt het juist niet.

Ik vind 101 doelen eigenlijk teveel, ik denk dat iedereen die meedoet een hoop doelen erin zet met het idee dat het wel leuk lijkt maar niet meer dan dat. Dan heb je ook minder motivatie om het doel uiteindelijk te halen.

Ik vind het jammer dat je de doelen vooraf vast zet en dat het eigenlijk niet de bedoeling is om ze te veranderen. In bijna drie jaar tijd kan er héél veel veranderen. Bij mij is er heel veel veranderd. Ik had bijvoorbeeld al verwacht dat ik nu bijna zou gaan werken, maar dat gaat nog wel even duren.

Het is wel heel motiverend geweest om er elke maand naar te kijken, want daardoor heb ik elke maand stilgestaan bij wat ik de komende maand kon gaan doen. Dat ik dat niet heb gedaan, is helemaal mijn eigen schuld.

Wat ik ook heel goed vind van 101 doelen in 1001 dagen is dat je écht doelen probeert te halen die je jezelf stelt. Normaal gesproken spreek je misschien wel dingen met jezelf af, maar daar ligt toch minder druk achter dan wanneer je het ergens vastlegt. En als je erover blogt, neemt de druk alleen maar toe. Niet dat druk altijd positief is, maar met dit soort dingen kan het wel goed werken.

Uiteindelijk heb ik ‘maar’ 60 van de 101 doelen gehaald, maar alle doelen die ik heb gehaald, wilde ik ook echt halen. En de andere doelen die ik nog een keer wil halen… ga ik nog een keer halen. Nu alleen niet met een tijdsgrens. En geen lijst die niet veranderd. En ik blog er alleen over als ik een doel gehaald heb, dus niet meer elke maand. De doelen zijn tot nu toe:

 1. Meer dan 200km op één dag fietsen [plan: in de zomervakantie naar Oud Beijerland toe en weer terug, samen met iemand die daar woont, totaal 229km]
 2. Double century op één dag fietsen (2x 100 mile, dus totaal 320km)
 3. 2000km in één maand fietsen
 4. De 800m onder de 2 minuten lopen
 5. De 5km onder de 20 minuten lopen
 6. De 10km onder de 45 minuten lopen
 7. Halve marathon uitlopen (tijd boeit mij niet)
 8. Marathon uitlopen (tijd boeit mij niet)
 9. Mijn gewicht van voor mijn heupblessure bereiken
 10. Urkiola beklimmen
 11. 10 jaar lang bloggen (minimaal)
 12. 50 boeken in 2014 lezen
 13. Alle boeken over Jack Reacher lezen
 14. Met de Thalys naar Parijs, naar Disneyland gaan en weer terug met de Thalys
 15. Bloed doneren
 16. IQ test laten afnemen
 17. In een restaurant een voorgerecht, hoofdgerecht én nagerecht bestellen zonder van de kaart af te wijken en ik moet het allemaal lusten

Hoewel ik altijd zeg dat tijden er niet toe doen met sport, staan er nu toch drie tijden in. En die staan erin omdat dat de grenzen zijn van mijn lichaam ongeveer. Harder dan dat hoef ik nooit te lopen. Maar om erin te zetten “loop de 5km in de tijd die jouw lichaam aan kan” is ook weer zo vaag. Dus daarom de tijden erbij. Voor sommige mensen is het heel snel, voor anderen heel langzaam. Voor mij zijn deze tijden de limieten van mijn lichaam. Ik moet echt heel goed getraind hebben wil ik ze halen en precies daarom staan ze erin. Een deel van de andere doelen stonden al in mijn vorige lijst en die heb ik niet gehaald, een ander deel heb ik er zelf bijgezet. Vooral de tweede, derde en achtste gaan lastig worden.

Dit bericht is geplaatst in de categorie 101 doelen. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Wat ik vond van 101 doelen in 1001 dagen

 1. Esra zegt:

  Ik kan me inderdaad voorstellen dat je je concentratie en motivatie verliest met zo veel doelen en zo veel tijd. Volgende keer 11 doelen in 101 dagen 😉 (of 1 doel in 11 dagen hahaha)

 2. Je hebt er toch maar mooi 60 gehaald. Super toch. 🙂

  Ps. Ik heb je genomineerd voor een award. Hope you don’t mind. 😉 http://zosimpelisdangeluk.wordpress.com/2014/04/09/very-inspiring-blogger-award/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *