Weer een tijdje stil

Eigenlijk is het niks voor mij, dat het een tijdje stil is hier. Een paar dagen oké, maar twee weken toch niet. De laatste maanden focus ik mij af en toe op het één en af en toe op het ander. En afgelopen twee weken waren dat steeds andere dingen, waardoor bloggen/schrijven er niet meer van kwam. Ik moet ook toegeven dat ik mijzelf soms tegenhoud om écht persoonlijke dingen op te schrijven doordat ik de laatste tijd veel nieuwe mensen heb leren kennen en daardoor bang ben voor de reacties. Maar dat is eigenlijk atypisch voor mij. Dus moet ik het gewoon weer doen.

Qua concentratie gaat het de laatste tijd al wel iets beter: ik heb er zeker hele goede dagen tussen zitten, maar als ik dan eens een slechte dag heb waarop bijna niets lukt, dan voelt dat weer als een terugval. Daarmee omgaan is nog lastig, ook al weet ik dat het een slechte dag is en dat het niet betekent dat het niet beter gaat dan eerst.

Die hele goede dagen komen weer een beetje in de buurt met wat ik vroeger kon: de hele dag dingen doen die moeten. Het lukt nu nog niet de hele dag, maar zeker wel vanaf 9 uur tot een uur of 6 en dan ‘s avonds wat later nog een uur of twee. Vroeger kon ik écht de hele dag dingen doen die moesten en gebruikte ik enkel de momenten dat ik at als pauze. Daar kom ik al in de buurt, maar die slechte dagen moeten nog weg om weer in de buurt te komen van de ‘oude ik’. Ik verwacht natuurlijk niet dat ik elke dag de hele dag dingen kan doen die moeten, dat heb ik ook nooit gekund. Ik verwacht wel dat mijn slechte dagen veel minder slecht zijn als dat ze nu zijn en dat ze ook minder vaak voorkomen.

Waar ik sowieso al heel blij mee ben, is dat het heel goed gaat met dingen die echt moeten: school, al doe ik bij lange na niet het normale aantal studiepunten. Als ik daar écht iets voor moet doen, dan lukt het. En dat is zeg maar wel handig, dat is een tijd lang ook niet gelukt.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *