Antagonist & geen inclusief BTW prijs vermelden

Beste Antagonist,

Net voor het weekend wilde ik een simpele website bij jullie aanschaffen. De afgelopen jaren heb ik veel goede verhalen over jullie gehoord, waardoor ik al eens een website bij jullie hen gehad. Dat beviel heel erg! Zeker met Installatron, wat alles toch weer een stukje makkelijker maakt.

Dus ik ging een website aanvragen, en ik zag dit:

website_aanvragen_bij_antagonistTot mijn verbazing stond er opeens BTW bij. Met mijn (beperkte, maar toch voldoende) kennis over IT & recht dacht ik dat er iets niet klopte. Bij prijzen die je aan consumenten laat zien moet je toch een prijs inclusief BTW laten zien? Toch?! Ik begon al bijna te twijfelen, want zoals gezegd was ik heel positief over jullie.

Even zoeken en ik kwam op de juiste link terecht, van mijn favoriete blogger Arnoud Engelfriet op zijn bedrijfswebsite, waarin hij precies over dit heeft geblogd. Conclusie:

Nee, dat mag niet – tenzij de webwinkel alleen en uitsluitend op zakelijke klanten is gericht en dat ook duidelijk communiceert. [..] Het is dus niet toegestaan om een consument een prijs exclusief BTW te melden, ook niet als je erbij zet dat de prijs exclusief BTW is. Er moet echt een prijs inclusief BTW bij staan.

Dus ik terug naar jullie website en kijken of jullie je richten op zakelijke klanten. Niet eens, laat staan dat jullie je er uitsluitend op richten. Ik zie wel staan dat onderaan elke pagina staat of de prijzen inclusief of exlcusief BTW zijn, maar dat is gewoonweg niet genoeg. Even verder zoeken op jullie website en ik zie dit staan:

We doen ons stinkende best

Verborgen kosten, kleine lettertjes of een opzegtermijn hebben we niet.

Oei, dat vind ik toch wel slordig. Dit zijn wel degelijk verborgen kosten… Nog verder zoeken ennn…

Verborgen kosten zijn voor boefjes
Een overzichtelijke all-in prijs met duidelijke limieten. Bespaar jezelf de nare verrassingen achteraf. Aan- en afsluitkosten zijn onzin.

Een overzichtelijke all-in prijs? Ja, ná verborgen kosten toe te voegen wel ja.

Dus Antagonist, wat gaan jullie hieraan doen? Want dit mag niet, en daardoor overtreden jullie zelfs twee wetten (zie de refereerde blog van hierboven). Dat willen jullie niet, toch?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Met vriendelijke groet,
Renze Droog

Dit bericht is geplaatst in de categorie Kritiek met de tag . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *