1001 dagen geleden

Beste Renze,

Het is alweer 1001 dagen geleden dat je begonnen met met je 101 doelen. Oké, ik speel vals, ik heb deze brief pas een paar dagen later geschreven, dus blijven er 997 dagen over. Ik hoop dat je een hoop doelen hebt bereikt, maar mijzelf kennende gaat dat wel lukken.

Het voelt raar om een brief aan jou, mijzelf, te schrijven. Hoe vaak ik ook over mijzelf in 3e persoon enkelvoud praat, nooit doe ik dat in 2e persoon enkelvoud. Het is ook moeilijk om te bedenken wat mij interesseert als ik deze brief terug lees, waarom ik hem op dat moment zou willen lezen. Ik weet wel dat het niet makkelijk word om hem niet tussendoor ook nog eens te lezen, zeker omdat ik bang ben hem op mijn computer kwijt te raken en hem dus als concept opsla. Elke keer als ik een blog ga schrijven, zie ik hem dus staan. Dit is wel een goed doel om op mijn lijst te zetten, bedankt voor mijn eigen inspiratie.

Je bent op dit moment druk bezig met positiviteit zoeken en je bent op de goede weg. Alles wat nu in je leven is, is positief. Soms twijfel je, maar je weet zelf dat die twijfels er alleen zijn omdat je overal aan twijfelt. Ja, dat weet ik dondersgoed, ik moet het alleen ook nog beseffen, ik moet het verplaatsen van mijn onderbewustzijn naar mijn hersenen, ik moet het óók in de praktijk gebruiken. Op dit moment lukt je dat niet, maar als ik zie wat je de afgelopen 4 jaar al bereikt hebt dankzij jezelf, dan twijfel ik er niet over dat het over 3 jaar totaal anders is.

Zelf weet je precies wat bovenstaande zin inhoudt en ik twijfel er niet over dat weinigen hem snappen zoals je hem bedoelt. Knap dat je dat kan, niet goed dat je dat doet, maar zo ben je nou eenmaal. Zoals ikzelf vroeger vaak dacht, en soms zei: “doorlopen mensen, er is niets aan de hand”. Deze quote sprong mij opeens te binnen, ik weet verder niet goed wat het in deze context doet. Ja, ik zie de connectie; je doet alsof er niets aan de hand is, alsof alles normaal is, terwijl je weet dat dat niet zo is. Ach, zo is het nou eenmaal. Als het er op aan komt, heeft iedereen wel iets te verbergen. En dat jij nou ongelofelijk geheimzinnig bent… Tsja, zo is het.

Die geheimzinnigheid zorgt wel voor een hoop leuke dingen. Verbazing als andere mensen niet snappen wat je bedoelt, terwijl het er zó dik bovenop ligt. Misschien wel té dik, zodat niemand je meer zou geloven; ze kijken er overheen. Die verbazing geeft je een gevoel van innerlijke rust, van egocentrisme, want alleen jij snapt je eigen geheimzinnigheid. Bovendien levert het hilarische situaties op als je 10x zegt waar het op staat, maar dat andere mensen je niet geloven, waarna je het droog herhaalt, waardoor ze het nóg meer niet geloven. Nee, je weet dat je er blij mee bent, en op het moment dat jij dit leest, ben je er nog niet vanaf. Wellicht is er één persoon die het snapt, maar die druk mag je aan niemand geven. Ooit was er één persoon die het wel eens door had, helaas bewees die persoon dat mensen niet te vertrouwen zijn en niet doen wat jij wilt, hoe sterk een band ook is.

Negativiteit overheerst. Heb je ergens last van? Probeer je iets af te sluiten? Probeer je het van je af te schrijven? Besef je wel dat dit op internet komt, wellicht op een blog met vele bezoekers? Ik ben niet zwak, ik ga het niet weghalen, ik besefte het constant, ik typ gewoon wat in mij opkomt. Goed hé! Ja, dat is heel goed van je. Ik hoop voor je dat de gevolgen niet te erg zijn.

Een voorspelling dan. Op 28 maart 2014 heb je bijna je master binnen; je bent dus op dit moment bezig met je scriptie. Of heb je toch voor een stage gekozen? Nee, dat kan ik mij niet voorstellen. Ik kan hier nog veel meer voorspellingen neerzetten, maar nu ik deze alinea typ, besef ik dat het enige gevolg daarvan kan zijn dat ik ze niet gehaald heb. Als ik ze wel haal, zeg ik: “zelfkennis”. Als ik ze niet haal, zeg ik: “je stelt jezelf weer eens flink teleur Renze, doe er iets aan!” En ik bereik met allebei niets, dus ik stop mijn voorspellingen.

Verder houdt mijn inspiratie eigenlijk op. Ik weet niet wat ik hier moet zetten, ik vind het best een aardig iets geworden al zeg ik het zelf (remember: zelfkennis). Ik sluit het af. Bij deze.

5 juli 2011,
Renze

Dit bericht is geplaatst in de categorie 101 doelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *