Comedians

Comedians zitten af en toe bij één of andere talkshow die ik toevalligerwijs aan het kijken ben. Mooi voor hen, minder mooi voor mij. Ze willen namelijk constant grappig zijn.

Leuk voor ze hoor, dat ze comedian zijn. En leuk voor ze dat ze vaak grappig zijn in hun eigen shows. Alleen minder leuk dat ze vinden dat ze áltijd grappig moeten zijn, wat ze gewoon niet zijn. In al die talkshows maken ze dus constant grappen die gewoon niet grappig zijn. Het is vaak genoeg zelfs zo erg dat ik gewoon weg zap, terwijl ik niets tegen het programma heb.

Wat nog erger is, dat ze vaak extra hard gaan lachen om hun eigen grappen, zodat anderen gaan lachen om hun lach en dan denken ze dat ze grappig zijn. Dat zijn ze alleen niet.

Het is voor hun blijkbaar niet genoeg om alleen grappig te zijn wanneer anderen er om vragen, nee, ze móeten áltijd grappig zijn. Alsof ze er een obsessie mee hebben, bijna alsof het een dwangneurose is. Dat is misschien wat overdreven, maar het komt er wel in de buurt.

Jullie kunnen het niet, dus stop er maar gewoon weer mee. In jullie eigen shows grappig zijn is al genoeg.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Kritiek met de tag . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Comedians

 1. Lauradenkt zegt:

  Ik heb er eigenlijk geen last van, maar ik kijk ook niet zoveel tv, dus de kans is klein dat ik ze zie!

 2. Muireann zegt:

  Vaak is het imago hier het belangrijkste, niet het grappig willen zijn. Als je als comedian eens serieus bent, nemen de mensen je al gauw als comedian niet meer serieus. Ik denk dat jij de enige bent die vindt dat ze het niet ergens anders hoeven hoog te houden (enfin, de enige…)

 3. Mandy zegt:

  Ik vind het aan de persoon leggen. Sommige zijn inderdaad zwaar irritant omdat ze te veel grappig proberen te zijn.

 4. Isabelle zegt:

  Je hebt wel gelijk. Hoewel ik wel denk dat het een beetje aan de persoon ligt. Je hebt van die mensen die sowieso al aandacht willen hebben en door continu grappig te doen tot op het flauwe toe krijg je die aandacht wel.

 5. Henrike zegt:

  In de shows zijn ze meestal grappig. Als ze niet in de show zitten zijn de meeste gewoon vervelend.l

 6. Nicole zegt:

  Het is wel een goede vorm van zelfpromotie 😛 Ik merk wel dat als een cabaretier heel erg serieus is in praatshows, ik best in de war raak.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *