Alcohol

Tegenwoordig drinkt zo’n beetje iedereen wel alcohol. Niet allemaal even vaak, want sommigen doen het misschien een paar keer per jaar, terwijl anderen het een paar keer per dag doen. Maar toch, zo’n beetje iedereen doet het. Dat lijkt best op groepsdrang, maar zo zal ik het maar niet noemen. Immers, iedereen eet, en dat is ook geen groepsdrang (al is alcohol niet noodzakelijk om te overleven).

In ieder geval: ik drink het niet. Ik ga het ook nooit drinken, al heb ik het tot nu toe aan 2 mensen beloofd dat ze mij één drankje mogen geven, maar met beiden heb ik geen contact meer (yes!). En ik heb tegen mezelf gezegd dat ik het aan 3 mensen moet beloven, dus ik moet nog even één iemand vinden die ik de dag erna kan dumpen (grapje). Waarom aan 3 mensen? Geen idee, gewoon, omdat het kan denk ik, of omdat ik het leuk vind. Kijken hoe mensen reageren als ik ze een macht geef waarvan ík niet wil dat ze die gebruiken.

Ik drink dus niet en ik ga het ook nooit doen. Waarom? Omdat het geen nut heeft. Het zal allemaal best lekker zijn, maar alcohol maakt hersencellen kapot. Het is echt zo! Bovendien is de kans dat ik het lekker vind, vrijwel gelijk aan 0. Dus kan ik het beter helemaal niet drinken, dan kan ik er nog een leuke* blog over schrijven ook.Wat mijn voornaamste reden is, is dat niemand antwoord kan geven op de vraag: “waarom zou ik wel drinken?” Oke, ze proberen het allemaal wel, maar ze komen met loze argumenten. “Het is lekker”, ja, appelsap ook. “Je wordt er losser van”, en dus ben je jezelf niet meer. “De rest doet het ook”, dus ik juist niet. En die ene reden die nog iets zou kunnen doen, geldt voor mij toch niet (dat één wijntje per dag goed voor je is, want ik leef toch al niet-gezond, en 0 + 0.00001 = net niet 0).

Dus blijf ik het lekker niet drinken! Probeer me maar eens te overtuigen, lukt je toch niet!

*: En vertel me nu niet dat deze blog niet leuk is, dan geldt dat punt namelijk niet 🙁

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Alcohol

 1. Lauradenkt zegt:

  Ik geloof niet dat ik het met je argument eens ben dat je niet meer jezelf bent (als antwoord op het argument dat je losser wordt van alcohol). Ja, ik word er losser van en dat vind ik fijn. Maar natuurlijk ben ik dan mezelf nog. Als ik vrolijk ben, ben ik ook losser, durf ik ook meer dingen. Maar dan ben ik toch ook gewoon jezelf? Sowieso, wat is de definitie van niet jezelf zijn? Kan je überhaupt wel niet jezelf zijn? (maar nu wijk ik teveel af)
  Dus nee, niet met je eens dat dat argument niet geldt!

  • Renze zegt:

   Maar vrolijk zijn heeft iets met je gevoel te maken, niet met wat je in je bloed doet. Je hebt in principe wel gelijk hoor, als je niet veel alcohol drinkt. Mij gaat het erom dat als je eenmaal bent begonnen, stoppen steeds moeilijker wordt (doordat je steeds minder jezelf bent in vergelijking met hoe je jezelf bent als je niet gedronken hebt, oftewel: je hebt minder controle over jezelf), en juist dan ben je niet meer jezelf, vind ik. Alleen waar die grens ligt, zou ik niet weten en dat kan ik eigenlijk ook niet weten.

 2. Liann. zegt:

  Ik ga je niet proberen te overtuigen, want jij moet doen waar jij je goed bij voelt 🙂

 3. Shirley zegt:

  Ik drink af en toe en dan moet ik het wel lekker vinden. Het liefst ook unieke smaakjes, want “appelsap” drankjes doen me niks. Kan ik inderdaad net zo goed gewoon appelsap gaan drinken. Gezelligheid werkt ook mee, maar als ik het niet lust, dan drink ik niet.

  Ik heb één keer met opzet aangeschoten geraakt en daarna één keer met opzet dronken geraakt. Om te voelen hoe het voelt. Aangeschoten raken kost mij moeite (ik drink blijkbaar te langzaam) en dronken zijn vond ik niet zo leuk. Dus ik hou het bij een maximum van drie (meestal 1 of 2).

 4. Muireann zegt:

  Ik heb ook een goede reden om het te laten staan en toch doe ik het niet. Waarom niet? Omdat het lekker is en het smaakt wel eens gewoon goed! En ja, ice-tea, appelsap en cola zijn ook lekker en in principe veel ongezonder dan een glas van een alcoholische drank. Zoek maar eens op wat suiker of cafeïne met je hersenen doet 😉

  • Renze zegt:

   Ik kan nergens vinden wat nu daadwerkelijk slechter is, dus kan ik alleen maar ‘gokken’. Mijn gevoel zegt dat het toch echt wel véél erger is om dagelijks gewoon alcohol te drinken dan om frisdrank te drinken. Laat staan die 3 glazen appelsap die ik drink…

   Het enige wat ik wel heb kunnen vinden, is dat het heel veel water uit je lichaam opneemt (of dat ook zo is bij frisdrank, betwijfel ik), maar gelukkig drink ik een liter of 2 water per dag 😀

   Sowieso is alcohol slecht voor je lichaam én hersenen, en frisdrank alleen voor je lichaam. Dan kies ik toch liever het tweede, maar ik vind niet dat appelsap onder frisdrank valt.

 5. Lilly zegt:

  Ik drink ook heel weinig en ga toch wel bijna elke week uit. Vaak drink ik cola, en ben ik het meest vrolijk van de mensen waar ik mee op stap ben! De mensen die drinken genieten namelijk niet echt dat kan ik gewoon zien! En als ik wel drink dan drink ik maar 2 drankjes 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *