Minor

Ik heb een hele fijne faculteit op de Universiteit Utrecht die mij zowat alles zelf laat regelen. Zo ook het kiezen van een minor, wat overigens niet verplicht is (anders kies je maar gewoon een aantal onsamenhangende vakken om je studiepunten te halen, ook goed volgens onze faculteit).

Mijn keuze was: Wiskunde voor Informatici. Best logisch voor iemand die wiskunde leuk vindt, dus ik ging aan de slag. Kijken welke vakken ik moest doen (wat niet duidelijk was) en inplannen met de andere vakken (wat vrijwel onmogelijk was, maar het lukte).

Vorig jaar (2e jaar) begon ik, in mijn 3e blok, met een vak dat ook nog in het 4e blok zou zijn. Lineaire Algebra B. Ik vroeg me al af waarom ik B moest volgen en niet A, maar ik kwam er in het eerste college achter: A was het leren omgaan met matrices. En dat zou ik krijgen in een Informatica vak, genaamd Graphics.

Nu was onze faculteit zo slim geweest om een nieuwe stroming binnen Informatica aan te brengen: Gametechnologie. Graphics moesten die mensen in het eerste jaar volgen, maar daar hadden ze een paar andere vakken als voorkennis voor nodig. Ik kon het in mijn 2e jaar dus niet in het 1e blok volgen zoals altijd was geweest, maar alleen in het 4e blok. Het zal allemaal wel dacht ik vooraf. Alleen ik had het dus nodig voor Lineaire Algebra B. En niemand die mij dit verteld heeft, ook niet de persoon die over de minor ging die ik persoonlijk heb gesproken.

Dus ik had de keuze: zelf alles over matrices aanleren, wat best te doen was, of een andere mogelijkheid om m’n minor te halen zoeken. De eerste viel eigenlijk al af, want ik had 0 discipline op dat moment, dus mezelf iets aanleren was teveel van het goede. Dus ging ik op zoek naar een andere mogelijkheid. Die waren er niet, want ik móest een vak volgen in het 3e en 4e blok (Lineaire Algebra B of een ander vak) van dat jaar, zodat ik in het jaar erna een keuzevak kon kiezen dat één van die vakken als verplichte voorkennis had. Handig, want ik was al een paar weken verder, dus met een nieuw vak beginnen zat er niet meer in.

En zo kon ik het idee van m’n Wiskunde minor laten vallen, waardoor ik nu een aantal vakken moet doen die ik eigenlijk niet wilde doen. Dat is dus het gevolg van alles zelf regelen zonder duidelijke informatie.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Beta. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Minor

  1. Lauradenkt zegt:

    Hmm, dan is het bij ons toch beter geregeld (universiteit Leiden).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *