Trappen

Trappen, wie kent ze niet? Ik heb het over trappen waar je op kan lopen. Ik doe dat vaak. Zeg maar bijna altijd, terwijl mijn knieën het daar niet altijd mee eens zijn, maar ik vind dat roltrappen zijn ontwikkeld voor mensen die lui zijn en dat ben ik natuurlijk niet! (Oké, vrijwel iedereen is wel ergens lui mee, maar je snapt m’n punt.)

In ieder geval: op Utrecht Centraal (note: ik studeer in Utrecht en reis met de trein) is er meestal een roltrap en een gewone trap naast elkaar, of aan de ene kant roltrappen en aan de andere kant gewone trappen. Op de één of andere manier neemt zeg maar 75% de roltrap. Is iedereen nou zo lui? Oké, er zijn zat mensen die vast slechte knieën (check) en ruggen (check) hebben, of met veel spullen lopen (laptop, zwaar boek, check).

Ik moet eerlijk zijn: vaak heb ik m’n laptop niet bij me, maar nu is mijn punt minder sterk en dat is minder leuk! Dus bij deze zijn jullie mijn laatste zin spontaan vergeten. Weet je nog waar ik het over had? Niet? Mooi, ik ook niet.

Nu dacht ik: laat ik eens gek doen. Laat ik jullie voor één keer een vraag stellen, waar ik eigenlijk niet zo van ben (binnenkort hier te vinden: ‘manipulatie’, wees vooral nieuwsgierig! Kom over 3 dagen terug zou ik zeggen). Je wordt dan namelijk half gemanipuleerd cq. gedwongen om te reageren, want ja, je bent nou eenmaal geneigd om te antwoorden als jou een vraag gesteld wordt.

Toch doe ik het. Gewoon, om een keer tegenstrijdig te zijn, want dat ben ik niet vaak genoeg (sarcasme). Nemen jullie vaak de trap? Of is de roltrap toch aantrekkelijker? Vertel het mij! En ik stuur jullie een persoonlijke mail terug. Of niet.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen en nog een vraag te stellen: ik heb ooit ergens gehoord of gelezen dat het overal normaal is, behalve in Nederland natuurlijk, om links op een roltrap te lopen en rechts te staan. Klopt dit? Ik ben te lui om het op te zoeken (zie je, ben ik toch lui…) en nu jullie toch aan het reageren zijn… Alvast bedankt! Op Utrecht Centraal zie ik dat in ieder geval zelden gebeuren, persoonlijk vind ik het een geweldig idee. Voor die ene keer dat ik toevallig wel om de tijd geef en dus haast heb.

PS: ik neem wel eens de roltrap expres als die mij op een betere plek brengt, zoals op spoor 9b en 11b op Utrecht Centraal, maar ik loop wel altijd over de roltrap als het niet te druk is!

Vergeet niet te reageren (bij deze ben je 100% gemanipuleerd).

Dit bericht is geplaatst in de categorie Random. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Trappen

 1. Lauradenkt zegt:

  Nou ja, ik was sowieso van plan te reageren, dat weet je heus wel!

  Maar ik moet toegeven: ik neem vaker de roltrop, omdat ik gewoon lui ben en zeker als ik haast heb. Bij de roltrap van Zuidplein gaan mensen trouwens meestal wel rechts staan en dat de mensen die haast hebben dan links kunnen lopen. En in Engeland is het ook, al kan het ook andersom zijn eigenlijk. Maar Utrecht Centraal is natuurlijk heel druk, dus misschien dat dat de reden is dat mensen het niet doen.

 2. Muireann zegt:

  Ik neem vaker de trap dan de lift of een roltrap, behalve… in een station. In Brussel-Zuid is de roltrap gewoon dichter. Waarom zou ik eerst 100 meter extra lopen om dan 30 treden op te lopen als ik gewoon meteen op een roltrap kan stappen en boven ben. Het is ook nog eens handig om je te haasten.
  In Antwerpen Centraal…. wil je gewoon de trap niet nemen. Geloof mij! Als je van perron 23 komt, heb je daar werkelijk geen zin in. Tenzij je het gevoel wilt hebben dat je het fort van Dinant beklimt XD
  In Gent neem ik meestal de trap, omdat roltrap idd vol staat.

  Verder kom ik alleen maar in stations waar je oftwel geen trap moet nemen oftewel de trap de enige optie is. En ja, normaal sta je hier dus rechts om gewoon naar boven te rollen en links laat je plaats om mensen naar boven te laten hollen. Maar dat doet niet iedereen en de meeste mensen zuchten zelfs als je hen voorbij wilt steken. Want ja, hoe belangrijk is het nou om je trein te halen ALS JE NOG EEN UUR EN EEN HALF EROP MOET ZITTEN OM THUIS TE GERAKEN na een werkdag? 😉

  • Renze zegt:

   In Antwerpen wil je dat inderdaad niet nee. Toen ik daar was, heb ik ook lekker de roltrap genomen.

   Niet heel erg, maar mensen kunnen over het algemeen niet zo goed wachten 😛

 3. Henrike zegt:

  Ik neem vaker de trap dan de roltrap, die is alleen maar leuk om tegen in te lopen!

 4. tijmen zegt:

  Je kent me :p als het kan neem ik de rol trap komt helaas weinig voor! 🙁

 5. tijmen zegt:

  Net me trein gemist omdat mensen links en rechts stonden op de roltrep!!!!

 6. Olga zegt:

  Ik ben soms lui en dan neem ik de roltrap. Maar ook heel vaak niet, omdat we hier bijna nergens een roltrap hebben. Zelfs de UB of de LB in Groningen hebben alleen maar trappen (ja, en een lift, maar daar houdt ook niet iedereen van) en die neem ik altijd trouw. Behalve op maandag om half 12 als de pauze is afgelopen, dan weiger ik om die 80 trappen op te lopen 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *